вівторок, 18 вересня 2018 р.

Герої, яких ми пам’ятаємо - партизани

   Є події, дати та імена людей, які увійшли в історію свого села, міста, країни та навіть у історію всієї Землі! Про них складають легенди, пишуть книжки, їм присвячують пісні та вірші… а головне – про них зберігають священну пам’ять! І ця пам’ять передається із покоління в покоління та не дає згаснути тим далеким дням та подіям.    
   Щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року в Україні відзначається День партизанської слави. День партизанської слави відзначається як данина всенародної пошани тим, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя.   
   18 вересня бібліотекарі районної бібліотеки для дітей про ці страшні події розповідали на гімназійній лінійці під час проведення уроку-пам’яті «Герої, яких ми всі пам’ятаємо - партизани». 
   Для слухачів була організована книжкова виставка, по якій проведено огляд літератури. Наголошували, що ми ніколи не забудемо героїв партизанського руху. Вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу рідну землю. Наголосили, що наш обов’язок – згадувати про них не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кував цю перемогу, хто загинув у цій страшній війні. 
   Ми разом живемо, разом вчимося, разом бережемо пам’ять!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар