пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

Ярмарка інноваційних ідей


   Глобальність змін у суспільстві спонукає бібліотечних фахівців впроваджувати нові технології. Разом з новими технологіями у наше життя увійшло та міцно затвердилося поняття «інновація», українським аналогом якого є слово «нововведення». За частотою вживання на сьогодні це слово не знає собі рівних – всі говорять про інновації та інноваційні системи. Фахівцям бібліотечної справи стає очевидно, що саме інноваційний шлях розвитку бібліотек, оновлення всіх сторін їх життєдіяльності забезпечать виконання покладеної на них соціальної місії. 
   Ефективне використання інновацій – це складне професійне завдання бібліотечної спільноти. Інноваційні підходи до реалізації поставлених завдань вимагають наявності у бібліотечних фахівців знань, умінь і навичок, що сприяють організації, управлінню та здійсненню діяльності. 
   Будь-який бібліотечний фахівець повинен розуміти зміст інноваційних процесів. 
   Коли інновація усвідомлена та вдало впроваджена – вона стає вашим надбанням. Істинність інновацій полягає в їх позитивному впливі на самого себе і читача. 
   20 вересня 2018 року в стінах бібліотеки під час професійної майстерні «Бібліотечний діалог: спільні дії та інноваційні ідеї в обслуговуванні громади» всі бібліотекарі системи дійшли висновку, що впровадження інновацій – це не мода, це постійна нагальна потреба, а також, що бібліотечна інновація – це не кінцева мета, а засіб, інструмент, за допомогою якого вона досягається . 


   У дружньому бібліотечному колективі ми вчилися презентувати інновацію, трансформувати її під себе. 
    Хочеться відмітити старання і вміння кожного бібліотекаря. 


  Запровадили традицію: восени щорічно з новими бібліотечними інноваційними ідеями зустрічатися на «ярмарці», вести активний, цікавий, наповнений новизною обмін («куплі-продажу») ідеями. 
   Тільки рухаючись в ногу з часом, ми можемо бути впевнені, що у нас є шанс не пропасти на просторах глобалізації, забезпечити якість послуг і вдосконалити модель сучасної бібліотеки. 
   Хочеться відмітити приємний момент на ярмарці: подарунок кожній бібліотеці системи книги «Українська народна творчість Новобузького краю» від укладача Пророк Людмили Іванівни. Ми всі бажаємо їй творчої наснаги, міцного здоровя. «Нехай ця невеличка збірка зацікавить тих, хто не є байдужим до своєї національної культури»,- говорить Л.Пророк.


Немає коментарів:

Дописати коментар