вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Славиться матінка - Україна славними синами своїми...

   Свято Покрови Пресвятої Богородиці для нас, українців, свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Традиція вшанування Покрови як покровительки українського війська перейшла від руських князів до козацтва. Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана, за що і отримало назву Козацька Покрова. 
   З цієї нагоди районна бібліотека для дітей провела ряд святкових заходів для учнів загальноосвітніх шкіл району. Юні козачата залюбки брали участь у козацьких конкурсах та розвагах: спритно та весело стрибали з мячами, перетягували канати, танцювали гопака, вязали вузли, співали козацькі пісні, малювали своіх отаманів та відгадували загадки. Підготували та провели святкові заходи працівники районної дитячої бібліотеки. 
    Книжково - ілюстраційна виставка "Слава козацька не вмре, не загине" допомагала дітям розширити свої знання про козаків, їх традиції, побут, звичаї тощо. 




Юні козаки та козачата 7-Б класу
   Шановні користувачі! День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності! 

На святковій лінійці в гімназії

Немає коментарів:

Дописати коментар