понеділок, 16 листопада 2020 р.

Он-лайн година-роздум «Принципи толерантності»

Он-лайн година-роздум «Принципи толерантності» проведено бібліотекарями Новобузької районної бібліотеки для дітей з учнями Новобузької гімназії. Розмову розпочато старовинною легендою, зміст якої полягає в рівності між людьми незалежно від нації, віри від усіх відмінностей. Бібліотекарі пояснили що означає слово "толерантність", "бути толерантним", «терплячість», а також про відтінки поняття слова "толерантність" у різних мовах.

На нашій планеті існує дуже велика кількість різних людей, що всі ми дуже різні доводили дослідом, суть якого полягає в тому, що навіть коли ви виконуєте одне і теж завдання, кожен з нас проявляє свою індивідуальність. Тому так важливо приймати інших такими, якими вони є, не намагатись переробити під себе. Отже, толерантність – це мистецтво жити у світі несхожих людей та ідей. Все залежить від нас, толерантність починається з повсякденного життя. Лише толерантні і доброзичливі люди можуть побудувати демократичну, процвітаючу державу.

Толерантне ставлення людини

Збереже планету від негод,

Розрубає мотлох павутини,

                                                     Переріже нитку перешкод. 

На завершення проведено тематичний огляд літератури та зроблено висновок: що ще ні одна книга не навчила людство поганому, то ж читаймо та будемо толерантними один до одного.














Немає коментарів:

Дописати коментар