пʼятниця, 7 грудня 2018 р.

Книголюбчикам та казкознавчикам

     З нагоди 70-річчя дитячого письменника, поета Анатолія Костецького пройшов день інформації «Книголюбчики та казкознавчики». Друкуватися Анатолій Костецький почав у двадцять років. У його творчій долі неабияку роль відіграв Михайло Стельмах. Так побачила світ його перша збірочка для дітей „Джміль про сонечко гуде” (1972), куди ввійшли вісім поезій, відібраних самим Михайлом Стельмахом.І від того часу письменник дарував нові й нові твори дітям – найвдячнішому своєму читачеві. Багато часу Анатолій Георгійович віддав перекладам творів для дітей з англійської, німецької та деяких слов’янських мов.
     Привертають увагу лірично-гумористичні вірші поета герої збірок „Все про мене” (1977), „Лист до птахів” (1979), „Слово про матір” (1983), „Бюро знахідок” (1985), „Де літо живе” (1986), „Як будували дитсадок” (1987). Майже тисячу віршів для дітей написав Анатолій Костецький.
     У прозі письменник надавав перевагу жанру повісті-казки. На його думку, вона повинна виховувати школярів добром, щирістю і правдою. Особливе місце також займають і фантастичні повісті. Широко відомі серед юних читачів прозові твори „Все – як насправді”, „Хочу літати” (1980), „Суперклей Христофора Тюлькіна, або Здавайтеся – вас відкрито” (1984), „Мінімакс-кишеньковий дракон, або День без батьків”. 
     Бібліограф районної бібліотеки для дітей розповіла учням 7 класу гімназії про творчий шлях письменника, зробила огляд його творів. Виставка творів А.Костецького діяла також при районній бібліотеці. 
      Діти переглянули відеоматеріал про Анатолія Костецького. 
      Наостанок учнів ознайомили з книжковими новинками, які надійшли до бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар