вівторок, 19 березня 2019 р.

Булінгу - НІ!!!

   Соціальна нестабільність, що склалася у сучасному суспільстві, зумовлює зростання різних відхилень в особистісному розвитку та поведінці підлітків. Це підвищена тривожність, духовна спустошеність, байдужість, цинізм, жорстокість, агресивна поведінка. Особливу увагу привертає проблема насильства в дитячому та підлітковому середовищі, що отримала назву «шкільне цькування», а у міжнародній термінології – булінг.


Учні Новобузької ЗОШ №1 9-А класу
   У рамках проекту «Мої права – моє життя», напрямок: «Булінгу –ні!», в районній бібліотеці для дітей для учнів 6-А,7-А,7-Б, 8-А,9-А, 10 класів Новобузької ЗОШ №1 та 6 класу Новобузької гімназії проведений тренінг «Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки, та шляхи його подолання». Метою якого було ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу, виховувати почуття симпатії та переживання до дитини, яка зазнала насильства, розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації, формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Учні Новобузької ЗОШ №1 7-А, 8-А класів
   Бібліотекарі поставили перед собою та учасниками завдання: навчитися знаходити спільну мову з кожним та бачити в оточуючих найкращі риси характеру, не оцінюючи інших виключно за зовнішністю. Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі, мали можливість поговорити про те, хто найчастіше може стати жертвою шкільного булінгу, а хто агресором, ознайомилися з поняттям булінг, його різновидами, наслідками та проявами, розвивали навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, вчилися захищати себе і своїх друзів від булінгу, дізналися про свої права, обов’язки та відповідальність перед законом. Кожен бажаючий висловлював власну думку та свій погляд на дану проблему.

Учні Новобузької ЗОШ №1 6-А класу
   Вся інформація направлена на допомогу створення справжнього колективу та попередження однієї із головних проблем у спілкуванні підлітків – булінгу. 
  Наприкінці кожного тренінгу учасники мали можливість познайомитися з книжковою виставкою «Скажемо разом з нами «НІ! булінгу!», на якій представлена галузева література з питань психології, виховання, взаємовідносин, а також художні твори, в яких висвітлюються проблеми встановлення особистості, взаємовідносин у шкільному колективі, толерантності, дружби.

Учні Новобузької ЗОШ №1 10 класу
   Одним із етапів тренінгу є: відображення засвоєного мовою плакату. Це принесло свої плоди.


Учні Новобузької гімназії 6 класу
   Сподіваємося, що відведений час на тренінг був пізнавальним, корисним, цікавим, а в майбутньому стане у пригоді при створенні відношень з іншими людьми. 
    Висловлюємо подяку керівництву, педагогам Новобузької ЗОШ №1, Новобузької гімназії за розуміння та співпрацю.


Учні Новобузької ЗОШ №1 7-Б класу

Немає коментарів:

Дописати коментар