вівторок, 26 листопада 2019 р.

Вільний час для Вас, Батьки!

   При районній бібліотеці для дітей вже кілька років організована та активно працює «Бібліоняня». В читальному залі створена дитяча ігрова зона, в якій діти проводять свій вільний час, творчо та інтелектуально розвиваючись. 
   На сьогоднішній день у місті, на жаль, слабо розвинена мережа дитячих ігрових кімнат, мультзалів, творчих майстерень, які можуть вільно, безкоштовно відвідувати діти, а батьки без боязні залишати дітей на декілька годин під наглядом. Відкриття дитячої зони при бібліотеці дає можливість батькам потурбуватися про творчий, інформаційний, виховний і розвиваючий потенціал дітей у безпечному місці, а за цей час мають змогу зайнятися своїми справами. 
«Бібліоняня» дала можливість дітям відвідувати бібліотеку і відчувати себе тут у безпеці, навчатись читати, творити і просто спілкуватись один з одним. 
   П’ять днів на тиждень діти віком від 4 до 7 років мають змогу розвивати загальні здібності, мовну активність, брати участь у різних іграх, тренувати дрібну моторику рук, засвоювати елементарні математичні поняття, ознайомлюватися з навколишнім світом через книгу. 
   Суть «Бібліоняні»: батьки мають можливість залишити свою дитину на певний час під наглядом, вирішити свої справи. Тут дітям ми читаємо, обговорюємо прочитане, малюємо, робимо з ними поробки – що саме, буде залежати від того, чого бажатиме дитина, але цей час проведуть з користю, а здобуті знання зможуть стати в нагоді при підготовці до школи. 
   Завдяки працівникам бібліотеки зустрічі отримали новий формат, а така інноваційна форма роботи, як «Бібліоняня» є корисною для сучасних батьків.




Немає коментарів:

Дописати коментар