понеділок, 24 серпня 2020 р.

І ми, читая, оживаєм...

 

Наші любі читачі!

Поки ви тішилися літнім відпочинком, мандрами та пригодами, Новобузька районна бібліотека для дітей отримала безліч цікавих і захоплюючих книг на різні смаки. З деякими  ми хочемо Вас ознайомити.

Арєнєв В.  Дитя песиголовців.-К., 2018

Марта на прізвисько Відьма знає, чому батько повернувся з-за річки саме таким. Та вона досі не уявляє, що тепер їй робити і як його врятувати. Здається, єдина людина, котра може допомогти, — класний керівник Людвіг Штоц, та він віднедавна дуже сильно змінився. І це не дивно: після того, як в місті з’явилися песиголовці, все пішло шкереберть…

Гордер Ю. Світ Софії.-Львів, 2019

 Це роман про історію філософії. Головна героїня – чотирнадцятирічна дівчинка Софія знаходить у поштовій скриньці листа від загадкового філософа, в якому лише два запитання «Хто ти?» і «Звідки взявся світ?». Саме ці питання завжди цікавили людство. З них і почалася мандрівка дівчинки у світ філософії, починаючи від мислителів Стародавньої Греції і аж до філософів сучасності.

Кінні Д. Щоденник слабака. Записник Грега Тефлі.-К., 2019

            «Щоденник слабака» – цікава, легка, зрозуміла та… так-так, дуже навіть повчальна історія для хлопчиків (та, певна річ, дівчат), які перебувають на межі між світом дитини та підлітка. Невимушено та надзвичайно дотепно роман переконує, що краще завжди бути собою, ніж намагатись бути таким, як усі, або кращим за всіх. Долаючи чисельні перешкоди і роблячи помилки разом із Ґреґом Хемфлі, можна дізнатись чимало корисного про шкільне життя, справжню дружбу та отримати неабияку насолоду від чудових ілюстрацій Кіні.

Кокотюха А. Таємниця козацького скарбу. Таємниця зміїної голови.-К., 2019

            Перед тобою, любий читачу, справжній детектив, у якому беруть участь твої ровесники — тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою... Йдеться, звичайно ж, про козацький скарб — бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти — ось такі непрості дорослі запитання постають перед відважними школярами...Шукачі скарбів повертаються в романі «Таємниця зміїної голови»! Тепер герої, котрі одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер.

Мія Марченко Місто тіней.-К., 2019

            Янгол, вирізаний зі слонової кістки, — єдине, що залишилося дванад­цятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особли­во коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?

Дебютна повість Мії Марченко «Місто Тіней» — переможець конкур­су «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок»

Шанувальників творчості Марини Павленко та її Русалоньки із 7-в чекає нова  зустріч з улюбленими героями у романах «Русалонька із 7-в та загублений у часі» і «Русалонька із 7-впроти Русалоньки з Білокрилівського лісу»

Часодії — серія книг письменниці Наталії Щерби, написана в жанрі підліткової фантастики. Головною героїнею серії є юна часівниця Василина Огнєва, що потрапила в особливий світ, де всі вміють керувати часом. Бібліотека отримала нові книги серії: «Часова вежа», «Часове ім’я», «Часограма», «Часова битва».

Вперше на наших поличках з’явилися романи  відомого британського письменника Джонатана Страуда «Бартімеус», дія якого відбувається в сучасному  Лондоні. Але це місто контролюється чарівниками і демонами і юному учню чарівника Натанієлю треба докласти чималих зусиль щоб  відділити Добро від Зла.

«Сходи, що кричать» — перша книжка з популярної серії «Агенція «Локвуд & К°»  Джонатана Страуда. Переклав її українською Володимир Панченко, а обкладинку намалював Іван Сулима .Герої цих творів відважні детективи, які беруться навіть за самі незвичайні справи

Поповнилась новими виданнями і серія «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей». Цікаво, зокрема , буде прочитати книгу Маші Сердюк «Ілон Маск». Історія Ілона Маска вчить ніколи не здаватися, вірити в себе та бути впевненим у можливості неможливого.
            Усі знають, що гроші для людей важливі. Ми наполегливо працюємо, щоб заробити їх, мріємо виграти їх у лотерею, адже завжди хочеться отримати більше, ніж маєш. Але чому? І як усе це пов’язано із зефіром, слиною? Книга Кіри Вермонд «Таємне життя грошей» допоможе вам довідатися про те, як впливає на наше життя готівка і чому вона більш значуща, ніж банківські рахунки та навіть великі інвестиції. Автор цієї книжки розплутує загадкові шляхи грошей і розкриває, що воно таке насправді — ота химерна, захоплива й водночас невід’ємна частина життя кожного

            «Виховувати підлітка нелегко». Це вам скаже будь-хто з батьків, які вже це пережили. У цьому віці діти схильні до мінливого настрою, відчуженості, ексцентричності. У свою чергу батьки не встигають за тим, як швидко їх дитина доросліша!  Цінні та корисні поради знайдуть батьки наших читачів у книзі Анни Гресь «Як пригорнути кактус?»

Тож не гайте часу даремно, а поспішайте до дитячої бібліотеки!!!!





Немає коментарів:

Дописати коментар