неділя, 30 серпня 2020 р.

І дівчатам, і хлоп’ятам треба книжку почитати…


Новобузька  районна бібліотека для дітей пропонує нові, веселі, кольорові і цікаві книжки для самих маленьких користувачів!

Крістіна Андерс Буркотун і Родзинка.-Харків, 2019 Зворушлива історія дружби зайця Буркотуна та мишки Родзинки не залишить байдужим жодного читача. Разом вони здатні подолати будь-які труднощі, як-от: приїзд непроханої тітки-чистьохи, затоплення будиночка під час зливи, підступні витівки одного з найнебезпечніших мешканців лісу та ще багато чого.

  • Ганна Буяджи Микитась Боровичок.- К., 2019 Це історія про маленького лісового духа Микитася Боровичка, який не зміг врятувати рідний ліс від гострих сокир лісорубів, але як справжній лісовик не побоявся труднощів, щоб виправити свою помилку. Навіть небезпечні випробування страшного Вія не спинили Микитася. Казка про світлу дружбу між духами та людьми заради відновлення природи.

    Юрій Винничук. Мандрівний будиночок.- Харків, 2019 З нової веселої книжки відомого українського письменника Юрія Винничука ви дізнаєтеся про захопливі пригоди мандрівного будиночка: про те, як ним заволоділи привиди, в який спосіб він звільнився і хто, врешті-решт, в ньому оселився. 

    Цукровий півник.- К.,2018 Золотистий Цукровий Півник втікає з вітрини цукеркової крамниці, щоб потрапити до Хлопчика, якому він так сподобався. Але світ не завжди прихильний до наївних і трепетних героїв, тому на Півника чекає ціла навала непростих випробувань... «Цукровий Півник», як і «Історія одного поросятка», — дві вершинні казки Юрія Винничука, які зробили б честь будь-якій із світових літератур. Намалював казку улюблений ілюстратор української малечі Кость Лавро.

    Марина та Сергій Дяченки Приголомшливі пригоди просто поруч.-Харків, 2019 Про коротенького черв’ячка і його задовгу матусю та про відчайдушну червону жабу, про те, як конячка на зебру перетворилася, та про корову, що дає пальне, про зірку фламінго із черева крокодила та зеленого зайця, закоханого у капусту, про бабусю, що варила ранок і вечір, та про зозуленятко-вороненятко ви дізнаєтеся із цієї веселої, з кумедними малюнками книжки відомих письменників Марини та Сергія Дяченків.

    Марьяна Князевич. Шустрик.-К.,2019 Мама Лиска завжди застерігала маленького Шустрика: «Ніколи-ніколи не виходь з дому сам, адже в лісі, а надто за лісом, де живуть дволапі, повно небезпек...» Але хіба лисеня, яке назвали Шустриком, може всидіти вдома, коли довкола така краса? Допитливий Шустрик, прагнучи зробити мамі приємну несподіванку, втрапляє у велику халепу... У захопливій і повчальній казці, яку написала Мар’яна Князевич за участі Сашка Дерманського, ти також познайомишся з песиком Ривком, гусаком Ціцероном, великим сімейством Зайкоцьких та іншими героями. А намалював книжку Іван Сулима — можливо, наймайстерніший з ілюстраторів нової хвилі, династійний художник у третьому поколінні.

    Іван Малкович, Софія Ус. Велике місто, маленький зайчик або Мед для мами.-К.,2018 Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом — найкращі ліки на горло. Але місто велике, а Зайчик — дуже маленький, і він заблукав... Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням... У надзвичайно живописних ілюстраціях Софії Ус гармонійно поєднуються олія і акварель.

    Ірина Лазуткіна Єнотик Бо і повітряна куля.-Львів, 2019 Ви колись малювали свою мрію? А от Єнотик Бо, який мріяв навчитися літати на повітряній кулі, її намалював! Велетенську повітряну кулю, якою він керує сам, а з його наплічника визирає кротик Ом. Чи встигнуть друзі повернутися до початку «Монгольф’єрії», чи пробачить єнотикові вчитель Ас, чи вдасться Бо подарувати рожеву хмаринку подрузі Аї? Читайте про захопливі пригоди повітроплавців і дізнаєтеся про все.

                Іван Нехода Чому в лисиці найкращий хвіст?.-К., 2019 Віршована казка для дітей -  весела і чудово ілюстрована

                Свен Нордквіст  Як дідусь шукав капелюха. – Тернопіль, 2018  Ви не забули дідуня Петсона і кота Фіндуса? Ще б пак! Їх просто не можна забути! Але ця книжка не про них, а зовсім про іншого дідуся. Того, що ніколи не знімав капелюха з голови. Та одного ранку той капелюх... зник. Поки дідусь його шукав, пережив і згадав немало цікавого.

                Роман Крижанівський Орден лицарів.- Гайсин, 2018 Привиди, загадки, карколомні пригоди "Ордену Лицарів"... Шестеро кроликів-героїв та їхні духи-охоронці раз-за-разом рятують світ. Узп, Намхерн, Вась, Ла-Крун, Рекстоун та Савамура. Запам'ятайте ці імена, адже невдовзі вони увійдуть в історію.

                Піратські історії: Збірка.- К., 2018 Стережіться всі, хто на березі! До вас пливе армада піратських кораблів. Сільвер, Зелена Борода, Безжальна Меґ та решта членів піратської ватаги шукають скарби, беруть участь у змаганнях і навіть б'ються із зомбі-піратами. Герої цієї захопливої книжки, як ви вже здогадалися - безжальні й підступні пірати. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

                Фонтан казок: Сучасні українські казки.- К., 2019 Казки, зібрані в цій книжці, створили для Тебе сучасні українські казкарі — як найкращі, яких Ти добре знаєш і книжками яких давно зачитуєшся (ось лише кілька імен: Сашко Дерманський,
    Леся Воронина, Юрій Винничук, Зірка Мензатюк, Олег Чаклун,
    Богдана Матіяш, Катерина Штанко, Ірен Роздобудько…), так і ще юні, але дуже-дуже цікаві й талановиті.

    Тож із цією книжкою ти з головою поринеш у неймовірні казкові пригоди — у справжній фонтан казок і дізнаєшся про те, яка вона — сучасна українська казка.

    Поспішайте швидше до бібліотеки!






Немає коментарів:

Дописати коментар