вівторок, 4 квітня 2017 р.

2 квітня - Міжнародний День дитячої книги

   Книга – це важлива частина в житті кожного з нас, адже вона допомагає хоча б ненадовго забути про суєту і поринути у дитячий світ зі своїми героями, їх пригодами та особливостями. 
   Що ж стосується дитячої літератури, то це невід’ємна частина в житті кожного малюка, адже саме вона дозволяє зрозуміти, що таке добре, а що таке погано, хороша дитяча література вже з ранніх років прищеплює почуття відповідальності і справедливості.
   Вперше в 1966 році рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги (IBBY-International Board on Books for Young People) була розглянута ініціатива введення такого свята як Міжнародний День дитячої книги, і вже в 1967 році весь світ святкує цей день. Сьогодні ми відзначаємо 50-річчя з дня святкування Дитячої книги.
   2 квітня — День дитячої книги, ця дата була обрана не просто так, адже в цей день народився один з найвидатніших дитячих авторів Ганс Християн Андерсен. Саме в цей день організатори особливо підкреслюють всю важливість читання з малих років, а так само говорять про дитячу літературу як невід’ємну частину у формуванні інтелектуального і духовного розвитку нових поколінь.
   З цієї нагоди в першій половині дня, 3 квітня на подвір’ї районної бібліотеки для дітей відбулась книжкова акція «...Завжди було і буде вічне – дитина з книгою в житті!».
  Основна мета свята полягає в популяризації дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.
   У заході взяли участь вихованці дитячого садочку №7 «Малятко», їх вітали працівники районної бібліотеки для дітей, завідуюча міською бібліотекою №5 та учасники театру «Бібліочарівники». В програму входили загадки, веселі конкурси, ігри, пов’язані з дитячими казками, зокрема і Г.Х. Андерсена. На згадку про чудовий захід діти отримали запрошення до бібліотеки.







Немає коментарів:

Дописати коментар