четвер, 20 квітня 2017 р.

#ЧитаємоТвориРутківського

 Володимир Рутківський – один з найпотужніших українських письменників, а його книжки – велика насолода не лише для юного, а й для цілком дорослого читача, який не втратив здатності дивуватись, переживати, мріяти, любити.
Творчість письменника удостоєна багатьох нагород: премія імені Лесі Українки, літературна премія імені М. Трублаїні, премія імені В.Близнеця, Національна премія імені Т. Шевченка, премія освітнього фонду імені Ярослава Мудрого. Але найголовнішою премією автора  можна вважати любов і нескінчений інтерес читачів різного віку до книг і їх героїв, які потрапляють до безлічі захоплюючих пригод, з яких виходять переможцями.
З нагоди 80-ї річниці з дня народження письменника та в  рамках обласної літературної акції «День читання «Читаємо твори Рутківського»» районна бібліотека для дітей запросила своїх користувачів, учнів Новобузької ЗОШ №1 на День читання «Яке то неймовірне щастя – бути просто Людиною!». 
Учні 5-го класу Новобузької ЗОШ №1



До ювілейної дати працівниками розроблений буклет «Щедрий талант Володимира Рутківського», представлений на виставці - інсталяції.
Дітей зацікавила розповідь про життєвий та творчий шлях Володимира Рутківського, яку підготувала завідувач РБД О. Сухорукова.
З елементами театралізації відбулась інсценізована презентація творів В.Рутківського:  повість – казка «Гості на мітлі»(Ядвіга Олізарівна - Л. Астраханцева - бібліограф по роботі з дітьми), повісті «Ганнуся» та «Ганнуся. У гості до лісовика» (мама-журналіст – Т.Яремчук-бібліотекар), історично-пригодницька трилогія «Джури козака Швайки»(козак Швайка-методист по роботі з дітьми – Л.Торопчина) та трилогія «Сині Води»(помічник князя Боброка – О.Кривошея - бібліотекар).




Під час свята презентували  виставку-інсталяцію  «Читаємо твори В. Г. Рутківського». Крім творів автора виставка прикрашена предметами побуту  та деякими деталями з творів – мітлою та СТУПою – транспортом Ядвіги Олізарівни, гілками, де по легенді живуть мавки, капелюшком, парасолькою, за всім спостерігав чаклунський кіт Аристарх.



Діти прийняли активну участь у вікторині за творами Володимира Рутківського та дали повну, змістовну відповідь на запитання: 
- Чому вчать твори Володимира Рутківського?
Підсумком Дня стали слова: нам є ким, чим пишатися, нам є що читати і на кого рівнятися.
Бібліотекарі та користувачі щиро вітають Володимира Григоровича з ювілеєм, зичимо йому доброго здоров’я, довголіття, і чекаємо від нього нових захоплюючих творів.

Немає коментарів:

Дописати коментар