субота, 3 лютого 2018 р.

Традиційні та інноваційні форми роботи бібліотек КЗ "Новобузька ЦБС" за 2017рік: узагальнення і підсумки

   Так звучала тема першого в цьому році семінару бібліотечних працівників району. Відкрила семінар директор бібліотечної системи Л. Кочерга. Вона проаналізувала роботу бібліотек протягом минулого року та визначила їх основні завдання на рік поточний.

   Начальник методико-бібліографічного відділу О.Мішкой проінформувала присутніх за темою «Основні показники роботи бібліотек системи та осмислення нових підходів до діяльності бібліотек у контексті глобальних цілей сталого розвитку», ознайомила з цілями сталого розвитку, визначених Генеральною Асамблеєю ООН на 2016-2030 роки, акцентувала  увагу на місці бібліотек у цих процесах.
 

   Начальних відділу обслуговування ЦРБ О.Кушнір виступила з консультацією «Ефективна робота бібліотек у сучасних умовах – орієнтир на користувача», де  визначила пріоритетні напрямки роботи з читачами в умовах інформатизації суспільства та ознайомила з умовами проведення обласного конкурсу «Наша спадщина».   
   Про заходи з популяризації  сімейного читання в бібліотеках Миколаївської області та підготовку бібліотек системи до районної ярмарки  бібліотечних інновацій розповіла завідувач районної бібліотеки для дітей О. Сухорукова.



Нагородження бібліотекаря Баратівської сільської бібліотеки-філії для читачки бібліотеки Румак Вікторії, учасниці  Всеукраїнського конкурсу літературних творів "Творчі канікули", твори якої увійшли до збірки.



  Начальник ВЗКФ С. Воротинцева проаналізувала якісний склад фонду  бібліотек системи та визначила  заходи по його збереженню та поповненню новими виданнями.
   Бібліограф Л.Астраханцева розповіла про методику створення та наповнення систематичної картотеки статей та краєзнавчої картотеки  відповідно УДК.















   А загальним висновком семінару стало переконання, що головними складовими успішної роботи сучасної бібліотеки - бути інформаційно-культурним центром, вільним публічним простором для реалізації ідей та ініціатив, а також грамотна співпраця і налагоджені зв’язки з громадою, владою і партнерами бібліотек.



Немає коментарів:

Дописати коментар