понеділок, 5 лютого 2018 р.

Голос любові Анатолія Ластовецького

   7 лютого – 80 річниця Ластовецького Анатолія Олексійовича - українського радянського поета і нашого земляка. Народився він в селі Баратівка Новобузького району, де успішно закінчив школу, вчився у Миколаєві, здобув фах фельдшера і працював у своєму селі. Мав потяг до літератури, віршував ще в юнацькі роки, згодом його твори друкувалися у місцевій та республіканській пресі. Писав дитячі вірші, які публікувалися в дитячих журналах. «Квітка поезії Анатолія Ластовецького не розвинулась повністю. Але й те, що він лишив, дає нам втіху й насолоду, будить думки й почуття, і тому знайде шлях до серця і розуму читачів»,- писав про нього інший знаменитий земляк Степан Крижанівський.
  На жаль, поет дуже рано пішов із життя. Посмертною епітафією для нього став вихід у світ книжки його поезій в одеському видавництві «Маяк» 1981 року — «Голосом любові».
   При житті вийшли збірки «Жбан роботи» та « Час цілющих турбот».
 Творчості Анатолія Ластовецького та інших письменників-краян був присвячений бібліографічний дайджест, що провела напередодні ювілею письменника з учнями 6(2) класу Новобузької гімназії бібліограф по роботі з дітьми Астраханцева Л. Д.
 Діти дізналися про творчість Анатолія Ластовецького, переглянули відеоматеріал та познайомилися з новинками краєзнавчої літератури.






Немає коментарів:

Дописати коментар