четвер, 1 лютого 2018 р.

Квіти у полі, там де Крути...

   У січні 2018 року виповнилося 100 років подіям, які відбулися поблизу селища Крути. Під час нерівного жорстокого бою юнкера – вчорашні гімназисти, які не маючи військової підготовки, належного озброєння, вимушені були протистояти професійним військам. Молоді хлопці, перед якими лежало неораним полем ціле життя, без жалю поклали його на вівтар служіння Україні. Цим трагічним подіям була присвячена урочиста лінійка, яку провели працівники районної бібліотеки для дітей для учнів Новобузької гімназії.
   Ведучі заходу О. Сухорукова та Л. Торопчина розпочали лінійку віршем разом з піснею «Сурми Звитяги…». Працівники бібліотеки розповіли про події, що відбувалися під Крутами сторіччя тому, діти переглянули документальний фільм «Бій під Крутами», а насамкінець прослухали бібліографічний огляд творів, присвячених тим подіям і представлених на книжковій виставці, який провела Л. Астраханцева.
   В пам'ять загиблих юнаків запалили свічки та вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.
   Годину пам’яті, присвячену подіям під Крутами працівники районної бібліотеки для дітей провели також з учнями Новобузької ЗОШ №1 9-А класу, класний керівник Гаркуша З.М. у бібліотеці, а також пройшла інформаційна година для учнів 8-Б класу, класний керівник Сухоруков І.В.








Немає коментарів:

Дописати коментар