понеділок, 18 квітня 2016 р.

Наша Україно, ти для нас диво!

   В рамках проведення обласного творчого огляду «Ми - Українці» (до 25 річниці незалежності ) в номінації «Усі ми діти твої, Україно!» з метою формування почуттів патріотизму, любові до рідної землі, до Батьківщини, національної гідності, 13 квітня працівники Новобузької районної бібліотеки для дітей провели з Сокальською районною бібліотекою для дітей Львівської області інтерактивне скайп – спілкування на тему: «Наша Україно, ти для нас диво!».
   В скайп – спілкуванні взяли участь учні 7-А класу Сокальської гімназії імені О.Романіва та користувачі - учні 8 -Б класу Новобузької ЗОШ I-III ступенів № 1, разом з класним керівником Іриною Вікторівною.
   Зустріч розпочала заступник директора по роботі з дітьми О.Д.Сухорукова, яка розповіла про мету проведення інтерактивного скайпу – спілкування та запросила до розмови дітей-користувачів бібліотек.
   Розмову підхопили користувачі Сокальської бібліотеки, які розповіли про історію міста Соколя. Сокаль - місто давнє, археологи стверджують, що виникло воно ще у ХІ ст. У 1241 р. монголо-татари зруйнували місто, і воно відродилося вже на лівому березі Західного Бугу (на правому відбудували тільки замок, який функціонував у XIV-XVII ст. і до наших днів не зберігся). Існує три версії найменування, одна з яких говорить, що назва міста походить від того, що колись замість міста там був ліс, де жило багато соколів.


   Цікавою була розповідь про Чо́рний шлях — стародавній торговельний шлях, яким користувалися кримські татари для нападів на Правобережну та Західну Україну й на Польщу в XVIXVII століття.
   Діти гімназії розповідали про визначні місця свого міста та міста Львів, з їхніх слів ми зрозуміли, що Сокаль дуже старе, архітектурне містечко, населення якого приблизно 9 тис. жителів. 
   Учні Новобузької школи захопливо розповідали про чудову південну природу, Пелагеївську церкву, Приінгульський ландшафтний парк, про визначні місця Нового Буга і обласного центру - місто Миколаїв, похвалилися про найкращий у світі зоопарк, дуже було приємно, що діти Сокальщини про нього чули і хотіли б відвідати, ми з великим задоволенням запросили бажаючих, захоплено слухали про планетарій, спортивний комплекс «Водолій» та інші цікаві місця.
   Підняли питання про дотримання здорового способу життя, участь класів в різних конкурсах на дану тематику.
   В розмові було виявлено цікаві факти, а саме в місті Сокаль протікає річка Західний Буг, а в Миколаївській області Південний Буг.
   Дітей цікавили питання шкільного класного життя: 
- Скільки учнів в класі?, 
- Улюблені предмети?, 
- В яких конкурсах приймають участь?, 
- Чи приймають участь в проектах?, 
- Які культурні заклади відвідують, як часто?, 
- Чи проводяться дискотеки в школі, класі, як часто?, 
- Яку музику люблять слухати?, 
- Які улюблені автори, книги?, 
- Які відвідували цікаві місця?. Бібліотекарі та учні Новобузької школи були на екскурсії в Умані, поділилися враженнями від отриманої поїздки на стільки, що учні гімназії Сокальщини та бібліотекарі пообіцяли влітку обов’язково відвідати Софіївський парк.
   Учні розповідали про видатних людей – Новобужани розповіли про С. Черкасенка, Б. Сушинського, про проголошення 2016року на Миколаївщині Роком ювілеїв літераторів-краян. Соколята – про письменницю Д. Корній, писанкарів, майстрів вишивок, цікаво, що в вишивці і в писанці переважає чорний колір, що пов’язано з історичним минулим, різбляра по дереву, який виготовляв мініатюрні вироби, милуватися якими потрібно під мікроскопом. 
   Новобузькі діти поділились новиною, що готуються до поїздки в місто Львів, а апоненти запропонували відвідати їм Високий замок, Личаківське кладовище, шоколадну, кавову та карамельну фабрику, музей Арсенал, Аптеки).
   Користувачі бібліотек поділились своїми планами, мріями на майбутнє та визначились з найголовнішим кредом у житті (мирне небо, спокійне життя воїнів АТО, навчання, кохання, щаслива родина і ненька -Україна).
   Наприкінці зустрічі переглянуkи відеоролик про місто Сокаль.
  Дітей наскільки захопило скайп - спілкування, що вони цікавились електронною адресою Сокальської гімназії, Новобузької школи для подальшого спілкування та отримання додаткової інформації гімназійного та шкільного життя, довго ще обговорювали захід після його проведення.
   Емоції інтерактивного спілкування зашкалювали!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар