понеділок, 25 квітня 2016 р.

Барвінкова рідна Україна

   В рамках проведення обласного творчого огляду «Ми - Українці» (до 25 річниці незалежності в номінації «Усі ми діти твої, Україно!» з метою формування почуттів патріотизму, любові до рідної землі, до Батьківщини, національної гідності, 21 квітня працівники Новобузької районної бібліотеки для дітей провели з Калуською центральною дитячою бібліотекою Івано- Франківської області інтерактивний скайп – спілкування – зустріч на тему: «Барвінкова рідна Україна».
   На інтерактивному скайпі – спілкуванні зустрілися учні 4 класу Калуської школи, діти дитячого садочку «Струмочок» м. Калуш та учні 3-В Новобузької ЗОШ №1 I-III ступенів, разом з класним керівником Світланою Геннадіївною Момотенко.
   Зустріч розпочала заступник директора по роботі з дітьми О.Д.Сухорукова, яка повідомила тему, озвучила мету проведення інтерактивного скайпу – спілкування, запросила до спілкування дітей м. Калуш.
   Захід розпочався з літературного марафону, під час якого маленькі українці розповідали вірші про Україну по естафеті.
   Діти Новобужжя розповідали про красу Новобужжя: Софіївське водосховище, річку Інгул, чудотворні витвори природи.
   Читачі Калуської бібліотеки – про історію та красу Прикарпаття. Напередодні заходу по електронній пошті ми отримали ролики про бібліотеку та місто, з якими познайомили наших дітей.
   Діти ділились своїми уподобаннями (читати книги, займатися східними танцями, різними видами спорту). Побачили нагороди дітей Івано-Франківщини.
   Цікавою була розповідь хлопчика Костянтина –переселенця з Донбасу до міста Калуш, який поділився враженням про життя в мирній Україні, про своїх нових друзів, показав свої малюнки.
   Користувачі бібліотек задавали запитання про національні страви, про святкування Різдва, Вербної неділі, Великодня.
   Наприкінці спілкування маленькі новобужани заспівали пісню про чудову неньку –Україну, а діти з Калуша допомогли з задоволенням. 
   Скайп –спілкування пройшло цікаво та змістовно і, звичайно ж, з запрошенням в гості одини до одного.



Немає коментарів:

Дописати коментар