понеділок, 15 червня 2020 р.

Не барись, поспішай і новинку прочитай!




Наші любі читачі!
Якщо ви не будете баритися і завітаєте до Новобузької районної бібліотеки для дітей, то зможете прочитати нові цікаві книжки, які ми отримали завдяки нашому постійному спонсору Олександру Баськов і пропонуємо Вам в рамках Літніх читань!

            Роальд Дал Чарлі і великий скляний ліфт.  Роальда Дала називають одним з най­більших дитячих пись­менників ХХ століття і «літе­ратурним бать­ком» Джоан Ролінґ. «Чарлі і великий скляний ліфт» — карколомне продовження найпопулярнішої повісті Р. Дала «Чарлі і шоколадна фабрика» — однієї з тих книжок, які необ­хідно прочитати кожній дитині. Великий скляний ліфт, створений незрівнянним містером Віллі Вонкою, злітає у відкритий космос, і тут починається просто неймовірний сюжет...
               Джозеф Ділейні  Учень Відьмака. Цей роман відкриває цикл фентезійних романів Джозефа Ділейні про небезпечні пригоди юного Тома, який живе в фантастичному світі, де мешканцям загрожує постійна небезпека від відьом, привидів, богартів та інших небезпечних створінь. Протистоять нечисті могутні відьмаки, яких люди побоюються, уникають, однак за допомогою до яких звертаються в скрутну хвилину  . 
            Кара Делевінь  Дзеркальце моє, дзеркальце … Редлі, Лео, Наомі та Роуз — підлітки-аутсайдери. І кожному здається, що його життя — справжнісіньке пекло. Редлі живе з матір’ю-алкоголічкою. Лео з тривогою чекає на повернення брата з в’язниці. Роуз шукає забуття у випивці та хлопцях. Наомі вдягнена як персонаж аніме, гадаючи, що в цьому її свобода. Забути про проблеми вони можуть тільки тоді, коли збираються разом і грають у гурті «Дзеркальце, моє дзеркальце». Та одного дня Наомі зникає. Коли її знаходять, то діагностують кому. Троє друзів налякані. Хто зробив це: чужий чи, може, хтось зі своїх? Хтось, хто загрався в небезпечні ігри. Для того щоб знайти кривдника, підлітки мають зустрітися із власним страхами й зрозуміти, ким вони є насправді. 
            Діана Вінн Джонс Мандрівний замок Фаула. Зла відьма перетворює Софі на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула і укладає угоду з вогняним демоном, завдяки якому i рухається замок. На шляху до звільнення від закляття Софі доведеться розгадати багато загадок та побороти численні перешкоди...
            Вузлик на пам'ять: Історії та спогади про бабусю. Її називають повелителькою смачних пирогів, мудрою порадницею, найвигадливішою казкаркою, заклинателькою часу, домашнього затишку та доброго настрою. Її обійми цілющі й найдорожчі, а спогади про її турботу зігрівають у дні, коли сумно й самотньо. І хочеться безкінечно дякувати. І не забувати. Історії та спогади про бабусю, як вузлик на пам’ять. Це збірка оповідань різних авторів.
            Енн Файн Борошняні немовлята Незабаром щорічний конкурс наукових досліджень. Проте розбишакам з класу пана Картрайта не пощастило працювати над такими крутими проектами, як мильна фабрика, личинкова ферма чи кремові вибухівки. Натомість їм дістаються борошняні немовлята — симпатичні шестифунтові мішки, з яких ні на мить не можна спускати очей. Чи може мішечок борошна змінити долю чотирнадцятирічного бешкетника? За цю книжку Енн Файн отримала Вайтбредську премію та медаль Карнеґі.
Шановні батьки, вчителі, вихователі!
 Не сумуйте, бо новинки є і для Вас!
            Сара Тернер  НеІдеальна матуся Виховання дитини — важка й відповідальна робота. Але Сара Тернер, популярний британський блогер, переверне ваше уявлення про дитяче виховання. Розчарувавшись у непрактичних і далеких від життя порадах із жіночих посібників, Сара вирішила створити книжку, яка б розповіла про материнство, яким воно є насправді. Жодних нудних порад та повчань! Тільки живі історії з власного досвіду авторки, яка сама виховує двох непосидючих малюків. У книжці з гумором та відвертістю написано про безсонні ночі, відсутність вільного часу, дитячі витівки й бешкети, про те, як батьківство змінює життя подружжя, про міфи та стереотипи, які нав’язує довідкова література з дитячого виховання, про стреси й безвихідні ситуації, про те, що не існує ідеальних супермам
            Франсуаза Дольто Боротьба за дитину. Ця книга стане чудовим другом для батьків, які прагнуть не просто зрозуміти своїх дітей, а й отримати цілісне уявлення про те, що таке дитинство, осягнути цей багатомірний світ. Авторка відкидає стереотипне уявлення про те, що дитячі роки є лишень підготовкою до життя, і доводить: дитина - це вже сформована особистість, до якої треба ставитися як до дорослого. Що впливає на вашу дитину? Які вона має права та обов'язки? Комп'ютер і телебачення, соціалізація в колективі, подолання дитячих комплексів - використовуючи новий підхід до виховання, зможете зростити свою дитину успішною та щасливою.




Немає коментарів:

Дописати коментар