пʼятниця, 1 лютого 2019 р.

Підведення підсумків, плани на майбутнє


   Наприкінці січня відбувся районний семінар бібліотечних працівників за темою «Традиційні та інноваційні аспекти роботи бібліотек КЗ «Новобузька ЦБС» за 2018 рік: узагальнення та підсумки».
  Зібрання бібліотекарів було традиційне після здачі звітів та планів на наступний рік. Директор закладу Л.Кочерга розкрила питання «Імідж бібліотеки у громаді: професійний зріз», звернувши увагу на те, як стати цікавими громаді, будувати партнерські стосунки з різними установами, громадськими об’єднаннями, творчими спілками. 
    Директор Шевченківської публічної бібліотеки Новополтавської ОТГ О. Поліщук поділилася з колегами досвідом роботи в умовах територіальної громади. 
 Начальник методико-бібліографічного відділу О.Мішкой зробила діагностику результативності діяльності ЦБС на основі звітної документації, наголосивши на тому, що кожна бібліотека повинна чітко відчувати та реагувати в своїй роботі на нові потреби суспільства, позиціонувати себе, як громадський центр, формувати образ відкритого закладу культури, що надає не лише інформаційні послуги, але й сприяє інтелектуальному, творчому розвитку особистості.
   Завідувач районної бібліотеки для дітей О.Сухорукова звернула увагу, що бібліотеки – це місце організованого проведення дозвілля серед підростаючого покоління, проаналізувала участь читачів-дітей у конкурсах, вручила нагороди та подарунки переможцям обласного туру Всеукраїнського рівня.

   Цікавим досвідом в організації та проведенні масових заходів поділилися працівники відділі обслуговування О.Кушнір та Т. Яремчук.

  Консультацію з використання веб-технологій, які дозволяють надавати сучасні послуги користувачам, виконувати різноманітні інформаційні запити надала бібліотекар А.Торопчина.
 Начальник ВЗКФ С. Воротинцева розповіла присутнім як правильно формувати документально-інформаційні ресурси бібліотеки від системного обліку до  звіту роботи.
   Голова профспілки Л. Торопчина винесла на обговорення колективний договір на 2019 рік.
  Учасники семінару ділились досягненнями у сфері співпраці бібліотек з місцевими громадами, пропонували власні ідеї на користь громаді. Семінар закінчився на оптимістичній ноті, з надією у повному складі пропрацювати весь рік.



Немає коментарів:

Дописати коментар