пʼятниця, 22 лютого 2019 р.

Сто крилатих героїв полетіло у небо

   Трагічні події на майдані Незалежності увійшли до новітньої історії України і стали символом всенародного опору беззаконним діям влади. 
   5 років тому у самісінькому центрі Києва пролилася кров людей, які відкрито виступили проти беззаконня тодішньої влади та несправедливості. Загинуло більше сотні чоловік, їх ми називаємо Небесною Сотнею. 
   Небесна сотня – це не просто більше сотні людей, вбитих тодішнім режимом під час Революції Гідності. Це - герої, які віддали своє життя за всіх нас, за загальнолюдські цінності, за захист прав людини. 


  Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами -Охоронцями на небі. 
  Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими учнів 2(6)класу Новобузької гімназіх та учнів 9-В класу Новобузької ЗОШ №1 під час інформаційної години «Сто крилатих героїв полетіло у небо», присвяченої пам’яті героїв Небесної сотні. Зі сльозою на очах передивилися відеофільм, хвилиною мовчання пом’янули загиблих героїв, світло запаленої свічки є пам’яттю тих, хто навічно пішов із життя, проведено огляд тематичної літератури. Інформаційна година закінчилася молитвою за світле наше майбуття, чисте сонячне небо, щасливе дитинство, зміцнення та єднання єдиної України. 

   І саме, сьогодні, промовляємо «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!». 

Немає коментарів:

Дописати коментар