понеділок, 6 липня 2020 р.

Давня історія Миколаївського краю


Історія рідного краю – дорогоцінна спадщина. Недаремно кажуть, що народ, який не знає свого минулого, приречений на забуття, не вартий майбутнього.
Новобузька районна бібліотека для дітей презентує книгу колективу  миколаївських авторів – Г.І. Михайловича, К.В. Горбенка, О.І. Смирнова, О.В. Господаренко, В.В. Кузовкова, надруковану у видавництві  Ірини Гудим «Історія Степового Побужжя: Від найдавніших часів до кінця ХУІІІ століття.» Це видання присвячується  пам’яті археологів, дослідників Миколаївщини: Володимира Станко, Юрія Гребенникова,  Валерія Крутілова, Валентини Крапівіної.
Це перший навчальний посібник для учнів та студентів з історії Степового Побужжя від давніх часів до кінця 18-го століття. Підручник оповідає насичену історію нашого краю. Особлива увага приділяється  тим народам та державам,  які формували  політичне та культурне  обличчя тогочасної Миколаївщини.
      Кожна книга про історію нашого краю, яка виходить друком – це завжди приємна подія. Книга «Історія Степового Побужжя від найдавніших часів до кінця XVIII століття» відкриває можливість  поринути в проминулі століття й тисячоліття, подумки уявити себе археологом рідного краю. Крім того вона дає можливість ознайомитися з історико-археологічними дослідженнями регіону Степового Побужжя. В окремих додатках виведені  матеріали по городищу Дикий Сад – унікальній  археологічній пам’ятці доби пізньої бронзи та основними археологічними об’єктами міста Миколаєва.
Книга отримана в рамках реалізації обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги.


Немає коментарів:

Дописати коментар